Mondhygiëniste

Bij de mondhygiëniste van Tandheelkundig Centrum Nijeveen kunt u terecht voor de behandeling van de tandvleesziekte parodontitis, slechte adem, vieze smaak, tandvlees- en kaakbotontstekingen e.d.

Wat doet de Mondhygiëniste?

Een mondhygiënist is een HBO-niveau opgeleide paramedicus, die de mondproblemen van patiënten onderzoekt. De deskundigheid van de mondhygiëniste is gericht op de preventie, ofwel het voorkomen van tandvleesproblemen en cariës (gaatjes in tanden en kiezen), de behandeling van parodontitus en de behandeling van kleine gaatjes.

Bij diepe tandvlees-ontstekingen (parodontitis) zal zij na een uitgebreid onderzoek uw gebit behandelen. Door een grondige reiniging van de tanden en de pockets door de mondhygiënist en een goede mondhygiëne wordt het tandvlees gezonder. De ontsteking (bloedend tandvlees en zwelling) zullen verdwijnen. Bij het eerste onderzoek door de mondhygiëniste wordt de toestand van het gebit en het parodontium uitgebreid gedocumenteerd. De patiënt wordt geïnformeerd over de bevindingen, het behandelplan en de bijbehorende kostenbegroting. Naar aanleiding van deze informatie kan hij of zij beslissen of behandeling gewenst is.

De behandeling door de mondhygiëniste wordt steeds vaker vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit kunt u nalezen in uw polisvoorwaarden.

Het is ook mogelijk de halfjaarlijkse controle bij de tandarts samen te laten vallen met een afspraak bij de mondhygiëniste.